Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2012 19:11 - Нашите Дом. Любимци !!!
Автор: littmonster Категория: Забавление   
Прочетен: 738 Коментари: 0 Гласове:
0



Домашни любимци - кучета, котки, птици, влечуги 1. Грижи + Инфо
2. Специализирани сайтове
3. Болести
4. Лечение



1. Котки

Котка е сборно название за по-дребните представители на семейство Котки (Felidae), но обикновено се разбира Домашната котка (Felis silvestris catus), като подвид произлязъл от Дивата котка. Самото семейство се състои от: котки, тигри, лъвове, леопарди, гепарди, ягуари, рисове, пантери, пуми и оцелоти. Всички са хищници.

Котките живеят близо до хората от преди поне 3500 години (въпреки че не са изцяло опитомени както кучетата), когато в древен Египет котки са били използвани, за да пазят складиранотhttp://blog.bg/post.phpо зърно от мишки и други гризачи. В днешни дни котките са едни от най-разпространените домашни любимци. Малък процент от тях (около 1%) са чистокръвни, с регистрирано родословие, останалите 99% са кръстоски между различни породи, и се отнасят предимно към домашните късокосмести или домашните дългокосмести.

Kyчета -
Едни от първите домашни животни, кучетата се използват широко по целия свят и играят важна роля в ранните човешки селища. Така например се смята, че заселването на Америка от хората би било невъзможно без използването на впрегатни кучета за пресичането на Беринговия проток.[2] Благодарение на специфичните им природни особености (остър слух, чувствително обоняние), кучетата се използват и за много други цели, като лов, в пасищното животновъдство, за храна и защита, като домашни любимци. Днес броят на домашните кучета по света се оценява на 400 милиона.

Птиците (Aves) са клас двукраки, яйцеснасящи, покрити с пера и с видоизменени в криле предни крайници гръбначни животни.[1][2] По принцип тялото на птиците е пригодено за летене, макар да съществуват и много нелетящи видове. Науката, която изучава този клас животни, се нарича орнитология.


Влечугите (Reptilia) са клас гръбначни животни, включват дишащи атмосферен въздух четирикраки, обикновено покрити с люспи. Макар и все още използвана в повечето съвременни системи за класификация, групата на влечугите е парафилетична, като обединява всички Амниота (гръбначни с амниотично яйце) с изключение на птиците, бозайниците и техни изчезнали роднини

2. Специализирани сайтове
http://www.worldstory.net/bg/home_animals/home_animals_story.html
http://www.bgpets.info/
http://zooobiavi.com/

3 и 4. По домашните животни ходят много болести и паразити като кучешка и котешка тения те се лекувам при ВЕТЕРИНАР!!!















Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: littmonster
Категория: Забавление
Прочетен: 15971
Постинги: 3
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930